Snabblån är kända för att vara snabba, men det finns vissa perioder då de är lite mindre snabba än annars, vilket allt fler också upptäckt. Ett utmärkt exempel på detta är helgerna, då det i vissa fall kan vara omöjligt att få ett snabblån utbetalt, vilket ställt till det för en del. För att du ska veta vad som gäller för snabblån på helgen kommer därför här en kort guide till hur det egentligen funkar. Vår förhoppning är att denna information ska göra det lättare för dig att hitta en långivare som erbjuder just det du behöver om du någon gång behöver ta ett snabblån på helgen.

Du måste ha samma bank som långivaren om du ska ha någon chans att få dina pengar utbetalda under en helg

Vissa av bankerna har ett samarbete med flera olika banker, vilket gör att utbetalningen kan gå snabbt till alla av dem, medan andra endast har ett samarbete med en bank. Vanligast är det förstås att lånegivarna samarbetar med någon av storbankerna, så har du ett bankkonto hos en storbank är dina chanser att få ett snabblån på helgen bäst.

I regel skriver lånegivarna på sina hemsidor vilka banker de samarbetar med, så vill du ta reda på vad som gäller för en viss bank, gå in på deras hemsida och kolla.

Snabblån på helgen

Långivaren måste ha öppet under helgerna för att en utbetalning ska vara möjlig

Och vad kundtjänsten, som är de som handlägger din ansökan om lånet, har för öppettider varierar stort. Även öppettiderna brukar dock stå på långivarens hemsida, men observera att det är ganska vanligt att lånegivarna har begränsade öppettider under helgerna.

 

Vill du vara helt säker på att inte skicka iväg en ansökan i onödan, kontakta långivaren och fråga om vad som gäller

Då detta, som du säkert redan förstått av informationen ovan, som sagt är mycket individuellt och varierar från långivare till långivare. Försöker du komma i kontakt med en viss långivares kundtjänst under helgen och inte får något svar är det förmodligen så att de inte har öppet, och då är detta ändå inte en långivare som passar dig, så leta i så fall vidare!