Låna pengar med låg ränta

Låna pengar snabbt med låg ränta

Det pratas mycket om snabblån och hur de ger möjlighet att snabbt kunna få in pengar på kontot när behovet finns. Det nämns dock också att dessa ofta kommer med hög ränta. Men hur är det egentligen? Finns det någon möjlighet att hitta snabba lån med låg ränta? Det ska vi titta på nu, för att reda ut vilka möjligheter som finns.

Räntan har stor betydelse

Låna pengar snabbt med låg ränta är fullt möjligt, men naturligtvis styrs möjligheterna av hur stora belopp du är ute efter. Det finns nämligen olika vägar att gå. Idag går det att hitta stora blancolån som faktiskt betalas ut snabbt, som kommer med låg ränta. Många har missat denna möjlighet, och lever i tron att det bara är smslån som betalas ut snabbt. Så är dock inte längre fallet. Visserligen betalas inte de större blancolånen ut inom loppet av några minuter, så som ofta sker med snabblån. Däremot är det inte alls omöjligt att hitta större privatlån med låg ränta som betalas ut redan dagen efter att de beviljats.

Signera ansökan och skuldebrev digitalt

Det som gör att det idag går att hitta stora privatlån som betalas ut snabbt, är att det numera finns gott om långivare som ger sina kunder möjlighet att signera sin ansökan digitalt med bank-id. När lånet väl har blivit beviljat går det också att skriva under skuldebrevet med bank-id, vilket gör att båda parter slipper vänta flera dagar på ordinarie postgång. I och med att ansökan ofta kan bli beviljad redan samma dag, och att även skuldebrevet kan skrivas på samma dag, går det ofta att få utbetalningen redan dagen efter, eller inom loppet av någon enstaka dag. Det gör att det faktiskt går att lösa även större lånebehov snabbt, med låga räntor. Detta är naturligtvis väldigt fördelaktigt för alla kunder.

Signera ansökan och skuldebrev digitalt

Finns det snabblån med låg ränta?

Ibland är det inte ett stort blancolån som behövs. Du kanske bara behöver låna några tusenlappar i väntan på lön. Då är det förstås inte aktuellt att gå till banken för att få låna. Då är det i stället snabblångivarna som blir aktuella. Men hur är det då med räntorna på dessa lån? Är de alltid så höga som många påstår? Svaret är att väldigt många snabblån faktiskt kommer med hög ränta. Räntan är dock inte alltid så hög som det kan se ut när du tittar på den effektiva räntan. Det många missar är att den effektiva räntan beräknas på ett års tid.

Ett smslån har du sällan i mer än en, eller några få månader. Det gör att det blir lite missvisande att titta på siffror som visar en ettårsperiod. Du bör därför se till vad du faktiskt betalar för lånet. Jämför alltid räntor mellan olika lån på marknaden och försök hitta små lån med så få kostnader som möjligt. Om du till exempel hittar ett lån utan uppläggningsavgift kan du spara mycket. Då blir inte nödvändigtvis den effektiva räntan så hög trots allt.