låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt – att tänka på!

Många är vi som har befunnit oss i situationer där man behöver låna pengar riktigt snabbt. Orsaken till varför du är i behov av snabba pengar kan naturligtvis variera från person till person, men oftast handlar det om ett större inköp, en oförutsedd utgift eller en investering som du vill göra. Att låna pengar snabbt är idag väldigt enkelt och det finns flera låneformer att välja mellan. Innan du ansöker om ett lån finns det dock ett flertal saker som är viktiga att tänka på.

Att låna pengar snabbt är för många associerat med högkostnadskrediter, t.ex. snabblån, mikrolån och sms lån. Dessa låneformer är riktigt bra val för dig som är i behov av mindre belopp med en riktigt snabb utbetalning. Eftersom lånen kan komma med hög ränta och mycket snäv återbetalningstid är de dock endast lämpliga om du har en god ekonomi förövrigt och endast är i behov av tillfällig finansiell hjälp. Här berättar vi mer om vad du bör tänka på.

Jämför alltid innan du väljer

Innan du ansöker om ett lån med snabb utbetalning behöver du göra en jämförelse. Orsaken till detta är helt enkelt för att snabba lån oftast kommer med höga kostnader och avgifter. Genom att jämföra kan du se till att hitta den långivare och de lån som passar dig bäst och som är så billigt som möjligt. Majoriteten av alla jämförelsesajter är helt kostnadsfria att använda sig av och du binder dig inte till någonting innan du har signerat lånelöftet.

Hitta rätt låneform

Vilken låneform du ska välja beror på hur snabbt du är i behov av pengarna som du vill låna. Vill du ha en riktigt snabb utbetalning på 15-30 min är ett sms lån oftast det bästa alternativet. Med ett sms lån kan du dock endast låna mellan 500-5000 kronor. Är du i behov av mer pengar än så är snabblånet nästa alternativ. Även här kan du få utbetalning inom loppet av några timmar och har oftast tillgång till högre lånebelopp. För dig som söker ett större lån på 10.000 kronor och uppåt är privatlånet ett bra val, men observera att utbetalningstiden ligger på 1-3 dagar och kraven är mycket högre.

Hitta rätt låneform

Löptid

Alla lån kommer med en löptid. Kort och gott kan man säga att löptid är detsamma som den återbetalningstid som du får på ditt lån. Det beskriver således hur lång tid du har på dig att betala tillbaka pengarna. Sms lån och snabblån har en kortare återbetalningstid där du vanligtvis behöver betala tillbaka det fullständiga beloppet (inklusive ränta) inom loppet av 14 dagar till 90 dagar beroende på låneförmedlare. När du jämför ska du alltså inte bara titta på vilken ränta du får, utan du måste också säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka pengarna i rätt tid.

Snabba pengar på helger och kvällar

Ibland kan det vara så att du inte har tid eller möjlighet att vänta till nästkommande dag eller nästkommande arbetsdag och då kan du behöva hitta ett lån där pengarna betalas ut på kvällar och helger. För akut finansiell hjälp är det återigen snabblån eller sms lån som är det bästa valet. Idag finns det nämligen ett flertal långivare som erbjuder utbetalning på kvällar och helger. Pengarna får du vanligtvis inom några minuter efter din signering, men kom ihåg att utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank du har och vilka banker som långivaren samarbetar med.