Konsumentkredit är en intressant långivare, med svenskt ursprung och säte i Kalix i Norrbotten som enbart erbjuder lånetjänster. Det är därför inte möjligt att spara eller ha andra banktjänster hos dem, men deras lån är kända för att vara mycket flexibla och tilltalande för många låntagare.

Deras lån kallas för Konsumentlånet, och de ställer följande krav på dem som ansöker om ett Konsumentlån av dem, för att lånet ska bli beviljat:

  • Man måste klara den kreditprövning som görs på en.
  • Man måste vara svensk medborgare.
  • Man måste vara minst 20 år gammal.
  • Man måste tjäna minst 125 000 kronor per år.

 

Annat som kan vara bra att veta om Konsumentkredit och de lån de erbjuder

Du kan låna mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor via Konsumentkredit och du kan själv välja vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. De möjliga återbetalningstiderna är på mellan 2 och 15 år.

Lånen är givetvis så kallade blancolån, så du kan låna till vad du vill och du behöver inte tala om för Konsumentkredit vad du tänkt göra med pengarna.

Det går att teckna en låneförsäkring till sitt Konsumentlån, vilket är bra, eftersom denna försäkring går in och betalar din låneskuld åt dig om du blir arbetslös eller sjukskriven.

 

Möjlighet till amorteringsfrihet finns, i upp till 12 månader.

 

Du kan ansöka om ett Konsumentlån direkt via Konsumentkredits hemsida och du kan ha en medsökande på lånet.

 

Konsumentkredit ägs av Nordnet Bank AB, som är en känd bank i Sverige, och driver många bra tjänster för sparande och investeringar. Nordnet Bank AB har ett banktillstånd och Konsumentkredit är alltså deras låneprodukt. Konsumentkredit har förstås tillstånd till sin verksamhet av Finansinspektionen och har med andra ord en mycket känd och seriös ägare i ryggen, vilket är ett bra tecken.