Att låna med betalningsanmärkning behöver inte vara omöjligt. Om din nuvarande betalningsförmåga är god, så ska inte en gammal betalningsanmärkning behöva stoppa en ansökan från att gå igenom. Ansök om att låna upp till 50,000 kronor trots betalningsanmärkning. Här listar vi företag som erbjuder dig lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Du fyller i en ansökan direkt på datorn. Kreditprövningen görs individuellt.

Ansök om ett lån med betalningsanmärkning

Så kallade betalningsanmärkningar är något som kollas upp i allt fler sammanhang numera och är ett tecken på att den som fått dem inte skött sina betalningar tidigare. Detta gör att personer med betalningsanmärkningar ofta ses som ”dåliga betalare” då de bevisligen inte betalat något i tid förr, och därför får svårt för att få lån, lägenheter, telefonabonnemang och liknande. Både privatpersoner, d.v.s. fysiska personer, och juridiska personer som företag kan få betalningsanmärkningar.

Ta ett snabblån trots betalningsanmärkning

Om man får en betalningsanmärkning kommer den att ligga kvar i 3 år efter att den registrerats om man är en privatperson. För företag och juridiska personer ligger dock betalningsanmärkningar kvar i 5 år.

Man får en betalningsanmärkning när ett företag man har en skuld hos skickar ärendet vidare till Kronofogden och ett betalningsföreläggande blir fastställt av dem. Går ett ärende ”bara” vidare till inkasso, betyder detta med andra ord inte att man fått en betalningsanmärkning.

Hur kollar man om man har en betalningsanmärkning eller inte?

Det kan i så fall ett kreditupplysningsbolag svara på, för det är ju dessa bolag som håller koll på betalningsanmärkningar i vårt land. Vänd dig därför till ett kreditupplysningsföretag för att ta reda på detta.

Hur snabbt kan andra se att man har en betalningsanmärkning?

Detta syns väldigt snabbt, eftersom kreditupplysningsföretagen hämtar uppgifter av detta slag från Kronofogden i princip varje dag. Förvänta dig därför inte att det ska ta ett tag innan detta syns någonstans, för så är det inte!

Låna trots betalningsanmärkning

Kan en betalningsanmärkning tas bort i förtid?

Det är mycket ovanligt att detta sker, men det finns vissa situationer där detta kan vara möjligt, och det är då främst situationer då man fått en betalningsanmärkning felaktigt, d.v.s. i situationer då man inte fått detta. Det kan röra sig om fall då man betalat, men på ett felaktigt sätt, eller att den man har en skuld hos skickat iväg skulden till Kronofogden då detta inte borde gjorts av olika skäl. I andra fall är detta inte möjligt.