bästa sparräntan

Bästa sparräntan

Om du sparar på ett sparkonto idag, är det förstås viktigt att du får den bästa möjliga sparräntan för dina sparade medel, då en hög sparränta kan göra att sparkapitalet växer betydligt snabbare, och dessutom vill man ju få något för att man låter ha pengarna hos banken istället för under madrassen. Om du redan sparat på ett och samma ställe, dvs. hos en och samma bank, är det dock inte alls säkert att du får den bästa möjliga sparräntan på det du sparar. Detta beror på att få banker erbjuder sina lojala kunder bättre ränta med tiden, om inte det allmänna ränteläget ändras radikalt, förstås, men då ändrar å andra sidan alla banker sina räntor åt det positiva hållet.

Bästa sparräntan

För de flesta är därför det enda sättet att få en bättre sparränta att antingen byta bank, eller åtminstone ”hota” sin nuvarande bank med att man kommer att göra detta. Då är det nämligen möjligt att den nuvarande banken ger dig samma ränta som konkurrenterna erbjudit dig, men detta är inte alls säkert.

Istället är det alternativ som de flesta väljer när de tröttnar på att inte få en så bra ränta på sina sparmedel att gå över till en annan bank. Bland de som gör detta är olika nischbanker väldigt populära. Dessa uppstickarbanker är nämligen väl medvetna om att de traditionella bankerna, dvs. de så kallade storbankerna, inte ger sina kunder de bästa möjliga räntorna, och försöker därför locka till sig kunder genom att erbjuda dem detta istället.

Är man intresserad av detta alternativ, har man flera olika nischbanker att välja mellan. Det är därför att rekommendera att man bekantar sig med flera av dem, innan man byter bank eller sparkonto till någon av dem.

Har du inte särskilt bra koll på nischbanker, går det dock att få hjälp med detta, då det finns en rad tjänster som listar olika sparräntor på nätet idag, på samma vis som t.ex. räntor för lån jämförs automatiskt på olika sajter som är specialiserade på detta. I de allra flesta av dessa tjänster finns förstås flera nischbanker med bland bankerna som jämförs, eftersom de är så populära bland sparare.