Förr kallades så kallade banklån endast för banklån, då det alltid var banker som man lånade av när man behövde ett av dessa lån. Idag är det dock inte så längre, utan idag kan man faktiskt ta dessa lån av en rad andra företag också. Därför kan banklån idag även kallas för privatlån, kundlån, konsumentlån och så vidare, men egentligen rör det sig alltid om samma lånetyp, oavsett vad lånet kallas. Ska man vara riktigt petig så är det väl dock egentligen bara om man verkligen lånar av en bank som det är ett banklån man har, men allt fler väljer att ta sina banklån av andra företag än storbankerna, då storbankerna tyvärr idag känns lite gammalmodiga av olika anledningar.

Ansök om ett banklån

Förmånliga banklån

Bland annat är det inte alls alltid som bankernas banklån är de mest förmånliga, utan det finns många mer prisvärda lån där ute att ta, och det brukar dessutom vara besvärligt att ansöka om dessa lån, då man hos en bank i regel måste boka en tid med en rådgivare för att kunna göra detta. Det brukar även ta lång tid för bankerna att handlägga ansökningarna, så man får ofta vänta på svar väldigt länge, och blir man beviljad lånet kan det även krävas flera vändor med skuldebrev och liknande innan lånet betalas ut, så även detta kan man behöva vänta på ett bra tag.

Banklån

Ansöka om banklån

Många av de mer moderna långivarna har därför sett till att snabba på ansökningsprocessen, utbetalningen av lånet samt mycket annat och sänkt priserna på sina lån för att kunna konkurrera med bankerna, så idag finns det verkligen anledning för alla som vill ha ett banklån att även titta på andra alternativ än bankernas innan man ansöker om ett banklån. För att göra detta lättare finns det idag många bra låneguider på Internet som man kan titta i och få en helhetsbild av marknaden, då både banker och andra företag och deras låneprodukter brukar finnas med i dem.

Ingen säkerhet i form av bil eller bostad eller liknande behövs för ett banklån, på samma vis som när man tar ett billån eller bolån, däremot kan vissa långivare ibland kräva att man har en borgensman eller medsökande på lånet om man har en dålig ekonomi. Detta är dock ovanligt och inte något de flesta behöver oroa sig över. Sitter du i en så pass dålig sits ekonomiskt att detta kan vara aktuellt för dig och ditt banklån är du förmodligen redan medveten om detta.