om att ansöka om snabblån.

Att ansöka om snabblån

Ett snabblån är precis som det låter, ett lån där du får besked direkt i samband med att du ansöker om lånet. Pengarna betalas ut väldigt snabbt till ditt konto om du godkänns.

Hur mycket pengar kan jag låna med hjälp av snabblån

De vanligaste beloppen som lånas ut via snabblån är allt ifrån 3000 kr till 10000 kr, vilket är ett relativt rimligt lånebelopp då den vanligaste återbetalningstiden är från 30 dagar till 90 dagar.

Hur mycket kostar det mig om jag lånar 10000 kr?

Det är väldigt olika vad det kan kosta dig beroende på vilken bank du väljer att ta ditt snabblån hos.
Men om vi räknar med en exempelvis en ränta på 26,5 % så ser vi vad det kan kosta. Du lånar 10.000 kr med en ränta på 26,5 % och återbetalningstiden är 30 dagar. Räntekostnaden blir i detta fallet 221 kr, så ska du betala 10,221 kr samt eventuell uppläggningsavgift efter 30 dagar. Det innebär alltså att det kostar dig 221 kr och en eventuell uppläggningsavgift för att du lånar pengar i 30 dagar med detta ränteexemplet.

Vad ska jag tänka på när jag ansöker om ett snabblån?

Du ska tänka på att ett snabblån är ett högkostnadskredit, vilket innebär att det är höga ränta, det vill säga hög kostnad för att låna pengar. Tänk igenom om du verkligen behöver ta ett snabblån innan du gör det då det kostar väldigt mycket extra pengar. Om du kommer fram till att du måste ta ett snabblån så ska du söka och kolla vilka banker som erbjuder lägst ränta samt hur det ser ut med uppläggningsavgiften på de olika bankerna. Ansök hos den bank som blir billigast för just ditt lån.

Ha koll på din ekonomi

Ha koll på din ekonomi

Det är viktigt att du kollar upp din ekonomi innan du tar ett snabblån, om du vet att du inte kommer att ha råd att betala tillbaka pengarna efter cirka 30 dagar bör du inte ta ett snabblån. När du tar ett snabblån får du dina pengar väldigt snabbt men du behöver som sagt betala tillbaka pengarna nästan lika fort. Det är väldigt viktigt att du inte tar för höga lån eller för många lån, om du gör det är det lätt för dig att hamna i en ond spiral där du behöver ta nya lån för att betala av de gamla lånen. Om du skulle hamna i en ond spiral som du har svårt att ta dig ur är det viktigt att du söker hjälp via en hjälplinje eller eventuellt en kurator, då kan du få stöd och vägledning för hur du kan ta dig ur den onda cirkeln.

När kan jag ta ett snabblån?

Du kan ta ett snabblån när som helst men det är viktigt att du inte tar ett lån för skojs skull eftersom det kan bli väldigt dyrt. Du bör ha bra koll på din ekonomi innan du bestämmer dig för att ta ett lån. Om du till exempel ska köpa en ny mobil och det saknas några tusen kronor är ett snabblån en bra lösning, men det förutsätter att du kan betala tillbaka lånet snabbt. Snabblån passar sig alltså bäst för dig som kanske inte har tillräckligt med pengar innan lönen kommer men kan betala tillbaka lånet när lönen väl kommer. Om du behöver låna en större summa pengar är inte snabblån ett bra alternativ, du kan inte låna speciellt mycket och det kan bli riktigt dyrt. Oftast tas snabblån när du har fått en oväntad utgift som du inte hade räknat med eller när det fattas några tusen kronor till något du verkligen behöver köpa.