Betalningsanmärkning

Att låna med betalningsanmärkning behöver inte vara omöjligt. Om din nuvarande betalningsförmåga är god, så ska inte en gammal betalningsanmärkning behöva stoppa en ansökan från att gå igenom. Ansök om att låna upp till 5000 kronor trots betalningsanmärkning. Här kan du låna mellan 1000-5000 kronor genom att fylla i en ansökan direkt på datorn. Ingen ränta och ingen ansökningsavgift. Du betalar en fast avgift på lånet. Det går bra att låna trots betalningsanmärkningar.

Fyll i en enkel ansökan direkt på skärmen. Du behöver endast ha en taxerad inkomst på minst 20.000 kr/år, ett mobilnummer som är registrerat hos nummerupplysningen och ett eget svenskt bankkonto. Kreditprövningen görs individuellt.

>> Ansök och låna pengar nu!

Ta ett snabblån online

Så kallade betalningsanmärkningar är något som kollas upp i allt fler sammanhang numera och är ett tecken på att den som fått dem inte skött sina betalningar tidigare. Detta gör att personer med betalningsanmärkningar ofta ses som ”dåliga betalare” då de beviserligen inte betalat något i tid förr, och därför får svårt för att få lån, lägenheter, telefonabonnemang och liknande. Både privatpersoner, dvs. fysiska personer, och juridiska personer som företag kan få betalningsanmärkningar.

Om man får en betalningsanmärkning kommer den att ligga kvar i 3 år efter att den registrerats om man är en privatperson. För företag och juridiska personer ligger dock betalningsanmärkningar kvar i 5 år.

Man får en betalningsanmärkning när ett företag man har en skuld hos skickar ärendet vidare till Kronofogden och ett betalningsföreläggande blir fastställt av dem. Går ett ärende ”bara” vidare till inkasso, betyder detta med andra ord inte att man fått en betalningsanmärkning.

 

Om man inte är säker på om man har en betalningsanmärkning eller inte, hur kollar man det?

Det kan i så fall ett kreditupplysningsbolag svara på, för det är ju dessa bolag som håller koll på betalningsanmärkningar i vårt land. Vänd dig därför till ett kreditupplysningsföretag för att ta reda på detta.

Hur snabbt kan andra se att man har en betalningsanmärkning?

Detta syns väldigt snabbt, eftersom kreditupplysningsföretagen hämtar uppgifter av detta slag från Kronofogden i princip varje dag. Förvänta dig därför inte att det ska ta ett tag innan detta syns någonstans, för så är det inte!

 

Kan en betalningsanmärkning tas bort i förtid?

Det är mycket ovanligt att detta sker, men det finns vissa situationer där detta kan vara möjligt, och det är då främst situationer då man fått en betalningsanmärkning felaktigt, dvs. i situationer då man inte fått detta. Det kan röra sig om fall då man betalat, men på ett felaktigt sätt, eller att den man har en skuld hos skickat iväg skulden till Kronofogden då detta inte borde gjorts av olika skäl. I andra fall är detta inte möjligt.